SUPPLY CHAIN MANAGEMENT ASSIGNMENT ANSWERS

  1. The demand for 8 months is 600, 800, 1200, 1000, 1300, 900, 700 and 1200. C0 = 200 and Cc = 3/unit/year.

A. The ordering costs for 8 months using lot for lot heuristic is

Answer: 1600

B. The inventory costs for 8 months using lot for lot heuristic is __

Answer: 962.5

C. The total cost is _

Answer: 2562.5

2. The demand for 8 months is 600, 800, 1200, 1000, 1300, 900, 700 and 1200. C0 = 200 and Cc = 3/unit/year.

A. The first lot size using Part period balancing is _

Answer: 1400

B. The second lot size using Part period balancing is __

Answer: 1200

C. The first lot size using Silver-Meal heuristics is __

Answer: 1400

D. The second lot size using Silver-Meal heuristics is

Answer: 1200

3. Consider the three item disaggregation problem with D1 = 300, D2 = 400, D3 = 200 and P= 1500. Assume I1 = 150, I2 = 300 and I3 = 80. Assume t1, t2, t3 be the start times of production of items.

A. The maximum value of t1, t2, t3 should be respectively

Answer: (0.5, 0.75, 0.4)

B. The order of the procedure is

Answer: (3-1-2)

C. If t1=0.03, t2=0.1, t3=0.15, what is the inventory of item 1 at t1 _

Answer: 141

4. In Disaggregation problem, the inventory is taken in

Answer: Number of manhours

5. Will the part period balancing and Silver Meal heuristic always give the same solution?Yes

Answer: No

6. What is the objective function in a disaggregation problem?

Answer: Maximize the cycle time

7. The main objective in economic lot scheduling is

Answer: Minimize total cost

8. _ is the amount of inventory on hand at which an order is placed

Answer: Reorder Level

4 Comments

  • sir please provide solution for fundamentals of manufacturing process NPTEL course. Because this course is very important for my present academics. Eagerly waiting for your replay thanking you with regards

  • Question 3 , part-3..i think the answer is different because they have asked for item 1 .The answer 119 is the inventory level of item 3 according to the rearrangement made in the order of manufacturing.

Leave a Reply

Your email address will not be published.